En regnig tisdag

Försöker få lite ordning bland alla bilder från Japan, många bilder blev det. Dock inte från i tisdags. Det regnade hela dagen och jag var trött. Till slut kom jag iväg men tog fel buss och lärde mig a: varje enskild bussresa i Kyoto kostar lika mycket, det finns inga övergångsregler, b: GoogleMaps är bra till mycket men inte bussar i Kyoto och c: det finns (minst) två stycken busslinjer som heter 17 i Kyoto.’

Planen var att ta mig till Tetsugaku no michi ”Philosopher’s Path” i närheten av Ginkakuji. När jag till slut klev av bussen regnade det ännu mer och det mesta var stängt. Tog skydd i en liten klädaffär och råkade köpa en klänning och en tröja med en trumspelande kanin på. Det fortsatte regna och började skymma så jag gick vidare.

Gick runt lite utanför Ginkakuji som var stängt och sen vidare på filosofens stig längs en kanal. Det var jättefint och jag fick ett helt annat intryck av Kyoto än första dagen. Men det blev både väldigt mörkt och väldigt blött innan jag kom till busshålplatsen för att åka tillbaka…

Kanal med körsbärsträd. Innan det började regna för mycket…

Utsikt från busshållplats. Till slut kom bussen, enligt tidtabell! Och den gick till rätt ställe.

Så här ser rummet ut när allt jag hade med ut blev blött och det inte finns tillräckligt med krokar och jag dessutom har skafferi på golvet. Varför finns det ådrig tillräckligt med krokar på vandrarhemsrum?