Kejsarpalatset i regn

De östra trädgårdarna tillhörande Kejsarpalatset är öppna för allmänheten – vissa dagar men inte igår. Jag upptäckte dock var Tokyos joggare håller hus – de springer motsols varv runt Kejsarpalatset! (Har sett en(1) joggare här innan dess så undrade lite över det…) När jag kom så här långt hade det slutat regna! (Också en upplevelse att regnet efter flera timmar fortfarande var ljummet. Märkte att jag instinktivt trodde att jag skulle frysa eftersom det regnade så mycket…)

Innan dess gick jag en promenad i parken där gamla Edo fästning låg. Bredvid ligger också Budokan. Fördelen med spöregnet var att det var nästan helt folktomt.

Folktomt var det däremot INTE på tunnelbanan. Upptäckte till min glädje att jag klarar folkmassor oerhört mycket bättre när jag slipper bli intryckt i någons rygg. I Japan är jag över medellängd, trevlig upplevelse som omväxling! Det är också mycket trevligt att stolar och bänkar för en gångs skull är lagom höga och djupa 🙂