Mat och planering

Idag besök på den tredje mataffären i området. Kände mig lite mindre bortkommen! Bad om hjälp att välja soja och med orden ”shoyu, help, choose” förstod personen jag frågade utan alltför mycket förvirring! Hon svarade med att peka och säga ”standard” och ”size?”. Mycket lyckad konversation i mina ögon, haha. (Att kassörskan nog frågade om jag hade poängkort förstod jag först på väg ut genom dörren.)

Dagens matinköp. Musse Pigg-soja!

Lyckades köpa nån sorts torskfisk också. Kunde inte se att det stod vad det var för fisk på etiketten men det stod ”Folie grillad rekommenderas!!” (enligt översättningsappen…) så jag chansade och det blev bra, särskilt med sojan på! Jag kommer att få äta ordentligt med persilja… Notera också morötterna, perfekt form och färg enligt hur en morot ”ska” se ut! Faktiskt rätt goda också.

Fisketikett i översättningsapp

Planen är att jag ska på marimbakonsert ikväll! Har fått tips på några konserter från min marimbakompis Karen som bor här. Om jag hittar dit vill säga… lyckades (typ) översätta hemsidan med webbläsaren till hjälp och vägbeskrivningen verkar ändå hyfsat tydlig! Frågan är om jag vågar åka buss. Vore trevlig att se en annan väg än tåget som jag har åkt några gånger nu.