Stensöta

Skymningssång – musik för marimba och violin

10511293_10152121472661442_5392998474497100801_nMed sitt program Skymningssång ger Stensöta en timmes musikalisk upplevelse med violin och marimba. Att få ett stycke trä, som lika gärna kunde ha använts till att skapa värmeenergi med, att vibrera och skapa ljud som går att tämja är något oerhört vackert. I Skymningssång vill Stensöta dela med sig av detta och förhoppningsvis uppnå den där närmast magiska känslan när alla i rummet är helt inne i lyssnandet och musiken.

Stensöta spelar mest ny musik, ofta skriven för ensemblen, eftersom det är en rätt ovanlig instrumentkombination. Vi spelar mycket musik av svenska tonsättare, som tex Staffan Storm, Anna Eriksson och Corinne von Dardel. Skymningssång innehåller även visor och en och annan psalm.

Stensöta är Karin Wiberg, violin, och Ellen Sjö Sander, marimba, frilansande musiker hemmahörande i Göteborg. De träffades under sina studier på Högskolan för Scen och Musik.

Stensöta brinner för att ta fram ny musik i samarbete med kvinnliga tonsättare. I år påbörjas ett projekt för att ta fram ny musik för ensemblen om trä och skog i samarbete med tonsättare och konstnärer från flera länder.